Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Υλισμός, ασυδοσία και ηθική παρακμή!


Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν σε κάθε έλλογο ον οι περιπτώσεις κακοποιήσεων, είτε σωματικών, είτε ψυχικών, είτε σεξουαλικών!

Κάθε μέρα που περνά η σήψη κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της και η δυσοσμία της ξυπνά -κατά κάποιον τρόπο- έστω και λίγο τα μυαλά των ανθρώπων! Φτάνει όμως αυτό;

Δυστυχώς, το έχω πει και ξαναπεί υπό τον κίνδυνο να καταντήσω γραφικός, ότι η υλιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου και η αντίληψη της πραγματικότητας υπό το πρίσμα του συμφέροντος είναι η αιτία του Κακού!

Ο Άνθρωπος και το σώμα του από δοχείο της Ψυχής έχει καταντήσει πλέον ένα μάτσο σάρκα και κόκκαλα και έτσι αντιμετωπίζεται και από τους εχθρούς του, αλλά και από τους "υποστηρικτές" του...

Έπαυσε να είναι δοχείο της Ζωής και η κατοικία της Ψυχής, και έγινε κάτι που υφίσταται μεταχείριση ως κάτι το αναλώσιμο, σαν να είναι πράγμα!

Η "Ψυχή", πόσω μάλλον η "Σωτηρία" της, όπως και κάθε έννοια μεταφυσικού περιεχομένου, έχει παραγκωνιστεί σήμερα, γιατί χαλάει την "καλοπέραση" του σύγχρονου κτηνώδους και υλιστή ανθρώπου!

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν καταντήσει επίσης κτηνώδεις συμβάσεις με στόχο το βραχυπρόθεσμο συμφέρον και την καλοπέραση! Χάθηκαν οι αυθεντικές φιλίες, βρωμίζεται η αγάπη και ο έρωτας, διαστρέφεται κάθε υγιής ανθρώπινη σχέση!

Πώς επομένως να μην υπάρχουν ξυλοδαρμοί, βιασμοί και κάθε άλλη κακοποίηση, μετά την ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ αντικειμενοποίηση του Ανθρώπου και του Σώματός του;

Επόμενο είναι, να μη λαμβάνουν οι βιαστές και άλλοι οι υλιστές καθόλου υπ' όψιν την γνώμη ή την συγκατάθεση του άλλου και να αντιμετωπίζουν και να μεταχειρίζονται τους συνανθρώπους τους απλώς ως πράγματα και μάλιστα άβουλα!

Φτύστε τον Υλισμό σε κάθε του μορφή! Ο Άνθρωπος, ως Ψυχή και Σώμα, και η Ζωή του είναι η αρχή και το τέλος στην Κοινωνία και την Ηθική! Καλύτερα "δούλος" στην Ηθική και σε κάποιον αόριστο ανώτατο Νόμο ή Θεό, παρά σε άνθρωπο, στις διαστροφές ή τα πάθη του!

Έδιωξε ο Άνθρωπος τον Θεό και την Ηθική από την ζωή του και έγινε δούλος των παθών του, μιας δήθεν "ευμάρειάς" του, την οποία και υποστηρίζει μετα μανίας και τώρα βιώνει τις συνέπειες των λαθών του!

Αν δεν θέλετε κακομεταχείριση των ανθρώπων, μη βλέπετε τον συνάνθρωπο και την Ζωή με βάση το συμφέρον και την καλοπέραση!

Διώξαμε τον Θεό και την Ηθική, γιατί δήθεν μάς "τυραννούσε"  και αυτό το ειπαμε "πρόοδο", ενώ είναι οπισθοδρόμηση σε μια ζωώδη προ-κοινωνική κατάσταση, και τώρα ήρθε η τυραννία του ανθρώπου από άνθρωπο!

Καλύτερα να είμαι γραφικός με καθαρή συνείδηση, παρά να ρίχνω στάχτη στα μάτια μου, ότι κάνω το σωστό με το κάνω αυτό που θέλω και καλοπερνώντας, και εν τέλει να βλάπτω τους άλλους!

Η Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία, αλλά Αυτονομία! Και αυτονομία είναι να ξέρεις να βάζεις όρια στον εαυτό σου, πράγμα που είναι δύσκολο! Γι' αυτό διώξαμε τον Θεό και την Ηθική! Αν δεν υπάρχει Θεός, καλά έκανε ο άνθρωπος που τον "δημιούργησε"!

Δεν πέθανε ο Θεός όπως λένε κάποιοι, εμείς τον σκοτώσαμε, γιατί μάς χάλαγε την "φάση"...

Υ.Γ. Το κακό γίνεται εύκολα, το καλό γίνεται δύσκολα! Και ο νοών νοείτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.