Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Κατά της κόπτο-ραπτικής επί της Βυζαντινής Ιστορίας

                                                            Από FB:  Παναγιώτης Β. Παπαδάς

Διάφοροι ιστορικοί -και μη- κύκλοι αδιαφορούν για τις πρωτογενείς πηγές και στέκονται στην κοπτοραπτική, για να υποστηρίξουν τις αναληθείς και μεροληπτικές θέσεις τους!

Αν όμως μελετήσει κανείς τις πηγές θα δει, ότι η ελληνικότητα του Βυζαντίου ήταν βάσει δεδομένων αναμφισβήτητη, αλλά και ότι την ομολογούσαν και οι άνθρωποι της τότε εποχής!

 Η παραφιλολογία, η παραϊστορία, οι παραθρησκευτικοί και άλλοι κύκλοι αποφεύγουν την μελέτη των πηγών αυτών και αν ποτέ τις μελετούν το κάνουν αποσπασματικά και εκτός κειμενικού και νοηματικού πλαισίου, ώστε να ταυτίζουν την έννοια "Έλλην", δηλαδή μια έννοια με διττή σημασία ανάλογα με τα συμφραζόμενα, όπως τους συμφέρει!

Το ζητούμενο λοιπόν είναι, να σταματήσει αυτή η ανθιστορική και αντεπιστημονική προπαγάνδα, γιατί μόνο κακό προκαλεί στις συνειδήσεις του κόσμου και στην Ιστορική επιστήμη εν γένει, αντίθετα πάντα στις αποδείξεις των έγκριτων βυζαντινολόγων!

Όσο μπορούμε, ας βοηθήσουμε στην διαλεύκανση της Ιστορίας και στην αποδαιμονοποίηση της σπουδαίας εποχής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Βυζαντίου!

 Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από σχετικό απόσπασμα:

Ἐσήμαινε δε το τοιοῦτον γράμμα, ὅτι τε ἐν τῷ γένει τῶν Ἑλλήνων ἡμῶν ἡ σοφία βασιλεύει, και, ὡς ἐκ πηγῆς, ἐκ ταύτης πανταχοῦ ῥανίδες ἀνέβλυσαν και δέον ἐστίν ἡμᾶς, τῇ ἀπο ταύτης λαμπρομένους διακρίσει, την τοῦ σοῦ θρόνου μη ἀγνοεῖν ἀρχαιότητα ὡς δή τινος μεγίστου τούτου θεωρήματος καθεστηκότος, και πολλῆς εἰς το γνωσθῆναι δεομένου τῆς σοφίας. Καίτοι τίνος ἡμῖν χρεία τῆς σοφίας εἰς το διαγνῶναι τίς ἐστι και ποῖος ὁ σoς θρόνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.