Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Κράξιμο κατά της ΤΡΑΠ υποκουλτούρας Vol.1

 


-Από Παναγιώτης Παπαδάς - FB

Καλησπέρα φίλες και φίλοι! Ακούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχώς για περιπτώσεις βίας από ανήλικους κατά των αρχών ή συνανθρώπων τους γενικά και ομολογώ, ότι ενοχλούμαι ιδιαιτέρως από αυτά τα φαινόμενα! Γιατί, αν οι νέοι άνθρωποι, τα νέα κύτταρα αυτής της κοινωνίας, έχουν τέτοιες συμπεριφορές, ποιο θα είναι το μέλλον τους; Πολλοί διερωτώνται, τί φταίει για αυτά τα παρακμιακα φαινόμενα; Θα έλεγα η γενική "ηθική"  και νοοτροπία που επικρατεί στην σήμερα ποπ -ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ- κουλτούρα! 

Όσοι με ξέρετε καλά, γνωρίζετε, ότι δίνω μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό για την διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου! Η μουσική, κατά τον μεγάλο σοφό μας πρόγονο, Πλάτωνα, εχει μεγάλη επίδραση στην ηθική διάπλαση του ανθρώπου.

Βλέπουμε λοιπόν, πλην της φτωχής και φαιδρής μουσικής επένδυσης των τραγουδιών, να προβάλλονται σήμερα δια των στίχων ως "κουλ" τάσεις, η παραβατικότητα, η ναρκομανία, η πάσης φύσεως βία κατά των συνανθρώπων μας και κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, σαν να μην υπάρχει η Ηθική, η Κοινωνία και σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Θυμάμαι δε, ότι προ ενός έτους περίπου, καθώς περπατούσα στον δρόμο προς κάποια υποχρέωσή μου, πέρασε δίπλα μου μια ομάδα παιδιών - ήταν-δεν ήταν δημοτικού ή γυμνασίου- που άκουγαν κάποια "τραγούδια" αναφερόμενα σε ουσίες, που χαρακτήριζαν την γυναίκα με χυδαιότατους χαρακτηρισμούς και γενικά δεν προήγαν κάποια υγιή πρότυπα!

Και αυτό το είδος -ας το πούμε συμβατικα- "τέχνης" το άκουγαν παιδιά κοντά στην εφηβεία, άτομα δηλαδή που κάνουν, θα έλεγε κανείς τα πρώτα βήματα χειραφέτησης και ανεξαρτησίας, που αμφισβητούν καλώς ή κακώς κάποιες καθεστηκυίες θέσεις της κοινωνίας μας και διαμορφώνουν παράλληλα χαρακτήρα! Νομίζουν και καλά, ότι συμπεριφερόμενοι κατά τα παραβατικά πρότυπα του τραγουδιού διαρρηγνύουν τα δεσμά της καταπίεσης των γονέων τους, ότι κάνουν επανάσταση κόντρα στον πουριτανισμό, στην αδικία της κοινωνίας και στα κακώς κείμενά της, αλλά μέσα από αυτήν την επιβεβλημένη εν πολλοίς και άλογη νοοτροπία τους γίνονται δούλοι της χυδαιότητας(πόσο χαρακτηριστικός ορισμός του σήμερα...), και των παθών τους! Αρνούμενοι τις κοινωνικές αξίες και υιοθετούντες τις εν λόγω παραβατικές συμπεριφορές γίνονται από αυτόνομοι και υπεύθυνοι απέναντι στο κοινωνικό σύνολο άνθρωποι, υλιστικά ανθρωπάκια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την  πραγματικότητα -όσο σκληρή και αν είναι- με τον Λόγο, αλλά με τις ουσίες, την βία και την παρανομία, λες και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας είναι ένα τίποτα, που μπορούμε να το υπερπηδησουμε και να τού φερόμαστε όπως θέλουμε...

Αλλά το αστείο είναι, ότι όταν ρωτώνται οι ακροατές των τραγουδιών αυτών, γιατί τα ακούν αυτά, είτε υβρίζουν υπεραμυνόμενοι των σφαλμάτων τους, είτε προσπαθούν επιτήδεια να αποφύγουν την απάντηση, ποτέ όμως αναγνωρίζοντας αυτά!

Είναι μεγάλο κακό, τα πρότυπο των ανθρώπων να είναι τέτοια και ειδικά σε τέτοιες ηλικίες, γιατί στο τέλος η κοινωνία θα γίνει ένας χαώδης οχετός!

Υ.Γ. 1) Προς τους γονείς: Καλό είναι, να καθοδηγείτε τα παιδιά σας προς την ποιότητα αφενός και αφετέρου προς το σωστό, το ηθικό και το δίκαιο, αλλιώς μακροπρόθεσμα οι συνέπειες δεν θα είναι καλές για κανέναν, δείχνοντας τους το σωστό και το λάθος τα κάνετε αυτόνομα, όχι με την ασυδοσία!

2) Προς τα παιδιά: Κάντε πρώτα επανάσταση προς τον εαυτό σας, προς τα λάθη και τις αδυναμίες σας, διορθώσετε τα, μάθετε να αξιοποιείτε την λογική σωστά, για να κρίνετε τα λάθη και τα σωστά και τότε βάλτε τα με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, όχι με αυτά που νομίζετε ως τέτοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.