Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Νεομαρξισμός, Παγανισμός και Ανθελληνισμός

 


Όχι κυρίες και κύριοι, την Αγλαΐα, εεε συγγνώμη την Μαρία ήθελα να πω... δεν την ενδιαφέρει η υπεράσπιση των δικαιωμάτων -τα οποία είναι κατοχυρωμένα και σε περίπτωση παραβίασής τους υπάρχουν νομικές συνέπειες- παρά μόνο το οικονομικό της συμφέρον, τα δικαιώματα και ο ψευδό-διαφωτισμός της είναι απλώς ένα πρόσχημα! 
Δεν είναι η πρώτη φορά, που στοχοποιεί ανερυθρίαστα και κατηγορεί τον Δυτικό Πολιτισμό, όπου έχει την τύχη, το προνόμιο και την ευλογία να ζει σε αυτόν! Αλλά ας θυμάται, ότι χάρη σε αυτόν έχει το θράσος να φέρεται τόσο αχάριστα, καθώς ο άλλος εναλλακτικός είναι κυρίως ο Ανατολίτικος, που σε περίπτωση που έκανε τα ίδια, που δεν θα τα έκανε, στην καλύτερη θα αντιμετώπιζε διώξεις και στην χειρότερη λιθοβολισμό!

Ας περάσουμε όμως στο ζητούμενο, ότι δηλαδή οι Χριστιανοί γενικά και ο Χριστιανισμός "κατέστρεψαν" αρχαίους ναούς συστηματικά.

-Πρώτον, αυτά συνέβησαν κατ'εντολήν του κράτους, το οποίο είχε Χριστιανούς να το διοικούν. Ο Χριστιανισμός, ως Χριστιανισμός δεν το έκανε ποτέ συστηματικά, παρά μόνον σε διάσπαρτες περιπτώσεις. Επιπλέον δεν ήταν μόνον αυτός αίτιο της ζημίας που υφίστανται σήμερα τα μνημεία, υπάρχουν και άλλοι πολλοί, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, διότι είναι χρονοβόροι! Επομένως είναι άτοπο να καταλογίζεται μόνον σε αυτόν!

-Δεύτερον, γιατί με την ίδια λογική δεν καταλογίζονται στην Αρχαία Θρησκεία οι συστηματικοί διωγμοί και οι εκτελέσεις πρωτοχριστιανών, αλλά στην περίπτωση αυτή στο ρωμαϊκό κράτος; Τότε δεν συνέβησαν συστηματικά εγκλήματα κατά ανθρώπων; Αλλά ξέχασα η "δικαιωματίστρια" Αγλαΐα δεν ενδιαφέρεται για όλους, αλλά μόνο για συγκεκριμένες ανερχόμενες κοινωνικές ομάδες...

-Τρίτον, ο τόσο σκοταδιστικός Χριστιανισμός είναι κυρίως αυτός που επέτρεψε να αναβαθμιστεί η θέση της γυναίκας, των παιδιών, των δούλων και άλλων κατηγοριών ανθρώπων που η θέση τους δεν ήταν και η καλύτερη!

-Τέταρτον, αν δεν αρέσει στην κυρά-Μαρίτσα η Δυτική και εν προκειμένω η Ελληνική κοινωνία, ας πάει αλλού! Αλλιώς, ας μάθει στον διάλογο και όχι μόνο στην μισαλλοδοξία της και ας είναι ανεκτική και αυτή, όπως άλλωστε και η ίδια προτείνει...

-Πέμπτον, ας δει τα επιτεύγματα της Δύσης στην Φιλοσοφία, τις Επιστήμες και τις Τέχνες, για να ξεστραβωθεί! Γιατί αν δεν υπήρχαν, κυρίως στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, διότι η Δύση, δυστυχώς, τότε βρισκόταν στον Μεσαίωνα, άνθρωποι σαν τον Πατριάρχη Φώτιο, την Άννα την Κομνηνή, τους τρεις Ιεράρχες, και άλλους σπουδαίους και πεφωτισμένους ανθρώπους, η Δύση αργότερα και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός μας και ο κόσμος θα ήταν πολύ φτωχότερος! Τόσο κακός ήταν ο Χριστιανισμός...

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι η Μαρία και οι ομόδοξοι της είναι βυθισμένοι στο μίσος, την άγνοια και τυφλωμένοι από μισαλλοδοξία! Ότι σκοπός τους είναι η διάλυση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ο κοινωνικός διχασμός και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής! Ενώ επίσης, ότι η Μαρία απευθύνεται όπως και γενικά οι θέσεις της στο συναίσθημα και όχι στην λογική

και οτι δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα! Εμείς όμως, οι Χριστιανοί, όσο και αν το ειρωνεύονται κάποιοι... είμαστε η πίστη της Αγάπης και της Αλήθειας και ευχόμαστε σε εκείνη και όσους την πιστεύουν άκριτα και τυφλά, να δουν κάποια μέρα την αλήθεια και όχι ότι τούς παρουσιάζει ο κάθε τυχάρπαστος! Της εύχομαι επίσης να βγει από την αρρώστια της εφηβείας, που όλοι την ζήσαμε και την περάσαμε, καθώς ωριμάσαμε, να μην βάζει πάνω από όλα το οικονομικό της συμφέρον καθώς υπάρχουν ανώτερες αξίες, καλά μυαλά και οι πράξεις της κάποια μέρα να μην την καταστήσουν υπόδουλη αυτών που υποστηρίζει!

Καλή συνέχεια!

Υ.Γ. Αν είναι να προχωράμε σύμφωνα με τα πιστεύω της, καλύτερα να μείνουμε στάσιμοι... Δόξα τω Θεώ η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα και μακάρι να είναι πάντα συντηρητική!

                   

                                Από FB:  Παναγιώτης Β. Παπαδάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.