Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Περί της Γενοκτονίας των Εβραίων υπό των Γερμανών

 


Κάθε λογικός άνθρωπος, είτε πιστεύει στον Θεό, είτε όχι, αναγνωρίζει ότι το παρακάτω χωρίο έχει μια τεράστια υπαρξιακή Αλήθεια και μια ηθική επιταγή απέναντι στους συνανθρώπους μας:   "Γεν. 1,26  Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν.

Γεν. 1,27 Καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς."

Την έκτη ημέρα λοιπόν, ο Θεός ολοκλήρωσε το Σύμπαν με την δημιουργία του τελειότερου πλάσματός του, του Ανθρώπου, και ύστερα, αφού είχε τελειώσει το σπουδαιο Έργο Του, αναπαύθηκε!

Έφτιαξε τον άνθρωπο κατ' εικόνα Του, δηλαδή έλλογο ον, και με σκοπό να Τού μοιάσει ως προς την τελειότητα.

Αυτό μάς λέει επομένως, πως κάθε μίσος απέναντι στο τέκνο και δημιούργημα του Θεού, τον Άνθρωπο, είναι έμμεσα και μίσος απέναντι στο πρόσωπο του ίδιου του Θεού!

Δεν αναφέρει, ότι ο Θεός δημιούργησε τους διαφορετικούς Ανθρώπους ή τα όποια διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά τους, αλλά το ανθρώπινο είδος συνολικά στην μορφή του άνδρα και της γυναίκας.

Το ανθρώπινο είδος λοιπόν, βρίσκεται εκ φύσεως σε μια κατάσταση, που αποβλέπει στην ηθική του τελείωση, χωρίς επομένως να έχουν φτιαχτεί ανώτεροι ή κατώτεροι, πιο τέλειοι ή λιγότερο τέλοιοι άνθρωποι.

Οι όποιες διαφορές έχουν προκύψει εν συνεχεία λόγω της εξέλιξης, εκ φύσεως όμως όλοι ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος χωρίς να αναιρείται η ομοιότητα της κοινής μας Φύσης!

Η ύπαρξη των όποιων αντιπαραθέσεων μεταξύ των ανθρώπων, εφόσον δεν έχουν συμβεί εγκλήματα, είναι συνήθως πρόσκαιρες και λίγο-πολύ με τον καιρό ξεχνιούνται.

Η ενστερνισμένη όμως πεποίθηση, ότι κάποιος είναι για κάποιον λόγο κατώτερος και γι' αυτό πρέπει να βλαβεί ή να εξαφανιστεί, είναι διαστροφή και αρρώστια, πόσω μάλλον το να αναχθεί σε ιδεολογία!

Η Γενοκτονία των Εβραίων ήταν ίσως η συστηματικότερη γενοκτονία που έχει συναντήσει η ανθρωπότητα λόγω της εκδίωξης του διεσπαρμένου Ισραηλινού λαού, αλλά και λόγω των διαστάσεων σε θύματα!

Ας σταθεί αυτό το γεγονός αφορμή, για να μη ξαναεπαναληφθούν τέτοια εγκλήματα και να επιβληθεί η δικαιοσύνη για κάθε ανάλογη πράξη που έχει συμβεί, τόσο απέναντι του Εβραϊκού λαού, όσο και του δικού μας, με την περίπτωση των Ποντίων, όπως και του αδελφού λαού της Αρμενίας και κάθε άλλου θύματος!

Κανένα έγκλημα ατιμώρητο! Καμμία γενοκτονία ασυγχώρητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.