Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Περί ''Βυζαντινού Σκοταδισμού''...

 


-Από FB: Παναγιώτης Β. Παπαδάς 

Θα πουν κάποιοι -στην καλύτερη περίπτωση  πλανεμένοι και στην χειρότερη ανιστόρητοι και ψεύτες- ότι στο "Βυζάντιο" υπήρχε σκοταδισμός, ότι οι επιστήμες δεν ανεπτύσσοντο και ότι δεν υπήρχε καλλιέργεια του πολιτισμού... Ψέμμα και πάλι ψέμμα! Σαφώς και υπήρχαν <<περίεργες>> στιγμές στην περίοδο αυτή, όπως και σε κάθε άλλη περίοδο άλλωστε, διότι η Ιστορία προκύπτει από ανθρώπους και οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα, αλλά τα πράγματα δεν συνέβησαν στον βαθμό που παρουσιάζεται!

   Η χιλιοϋβρισθείσα αυτή περίοδος είναι συνέχεια του πολιτισμού και της Ιστορίας της Ελληνιστικής εποχής! Και επίσης όχι, ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία -που τους ενοχλεί και πολεμούν- δεν σταμάτησαν, ούτε την Ελληνικότητα -όπως διατείνονται διάφοροι ανιστόρητοι καθηγητές και μη- ούτε την διανόηση και την Φιλοσοφία, καθώς πλείστοι εκ των εξεχόντων διανοητών της εποχής ήσαν κληρικοί, αλλά ούτε εν προκειμένω την Επιστήμη, όπως φαίνεται και από τον τομέα της μηχανικής στο απόσπασμα!

    Όταν ακούτε αυτά τα φαιδρά και κυρίως χυδαία και προκλητικά σχόλια, μελετήστε την Ιστορία, τα πνευματικά έργα και επιτεύγματα, όπως και τον καθημερινό βίο των ανθρώπων της εποχής και θα βρείτε τις απαντήσεις τις οποίες ζητείτε!  Σταθείτε μακριά από τα ιδεολογικά συμφέροντα και τα κόμπλεξ μερικών! Το Βυζάντιο είναι Ελληνικότατο, όσο κι αν αυτό τούς ενοχλεί! Όσο είμαστε για την Αρχαία εποχή υπερήφανοι, είμαστε και γι' αυτό, γιατί δεν υστερεί σε τίποτα!

    Μια ζωή θα παλεύω για την Ιστορική Αλήθεια και θα ασχολούμαι μετ' έρωτος με την μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας, για να βοηθήσω στην διαλεύκανση αυτών των θεμάτων, επίσης όσο μπορώ θα μοιράζομαι με εσάς τις σκέψεις μου επί αυτών και άλλων ζητημάτων, γιατί θεωρώ, ότι μας αφορούν όλους!

Καλό ξημέρωμα φίλοι μου!

Υ.Γ: Το Βυζάντιο δεν ήταν ούτε σκοταδισμός, ούτε Δυτικός Μεσαίωνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.