Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

2021- Επιστροφή στην κανονικότητα!

 

-Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδάς, μελετητής Λαογραφίας και φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

      Για πολλούς ήταν μισητό το έτος 2020, και όχι αδίκως, καθώς ήλθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και εξ’ ίσου αφόρητες και επώδυνες καταστάσεις! Ο COVID-19 δεν ήταν απλώς ένας ιός, αλλά η ‘’Κορωνίς’’ του άλγους και του άχθους μας, και μιας σειράς γεγονότων και καταστάσεων, των οποίων εν πολλοίς όμως υπήρξε και αιτία!

Όμηρος, Νέο-Μαρξισμός και λογοκρισία: Η Δύση πριν την δική της ''δύση''...

 

                                      

Δεν μπορείς να περιμένεις από βάρβαρους να καταλάβουν και να αποδεχθούν τα τεράστια αριστουργήματα του Ελληνικού και κατ' επέκταση του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η ΡΩΜΑΝΙΑ/ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

 

Το λάθος που γίνεται από τους περισσότερους όταν πάνε να συγκρίνουν αρχαία Ελλάδα και “Βυζάντιο” είναι ότι (ασυνείδητα) πιστεύουν πως ΟΛΗ η αρχαιότητα έμοιαζε με την Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, δίχως καμιά εξέλιξη ή αλλαγή στη νοοτροπία, και αυτό ύφος συνεχίστηκε ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα, οπότε ξαφνικά επικρατεί ο Χριστιανισμός και έρχονται τα πάνω κάτω.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Νεομαρξισμός, Παγανισμός και Ανθελληνισμός

 


Όχι κυρίες και κύριοι, την Αγλαΐα, εεε συγγνώμη την Μαρία ήθελα να πω... δεν την ενδιαφέρει η υπεράσπιση των δικαιωμάτων -τα οποία είναι κατοχυρωμένα και σε περίπτωση παραβίασής τους υπάρχουν νομικές συνέπειες- παρά μόνο το οικονομικό της συμφέρον, τα δικαιώματα και ο ψευδό-διαφωτισμός της είναι απλώς ένα πρόσχημα! 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η Δημοκρατία κατά της τρομοκρατίας

Προ 31 ετών το πανελλήνιο συγκλονήσθηκε από την αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία ενός δημοκρατικού ανδρός, του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος προσπάθησε να γεφυρώσει τα εμφυλιακά πάθη που κυριαρχούσαν. Θρηνεί ολόκληρος ο Δημοκρατικός χώρος για αυτό το πολιτικό έγκλημα! Θλίψη μπορεί να προκαλεί, ότι και σήμερα υπάρχουν νοσταλγοί της πολιτικής τρομοκρατίας, του μπαχάλου, του εμφυλίου και της κοινωνικής ρήξης...

Σε ομιλία του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε με συγκλονιστικό τρόπο τί θα πρέπει να ισχύσει από εκείνη την στιγμή:

«Είναι μία πολιτική δολοφονία που προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα δολοφονιών που προηγήθηκαν. Αποτελεί σκληρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία. Κι αποτελεί δεινή δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Πρέπει όμως αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας να σταθούμε όλοι μας όρθιοι. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της. Σε ό,τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο».

Αιωνία η μνήμη στους μάρτυρες για Ελευθερία και Δημοκρατία!                   

                                     Από FB:  Παναγιώτης Β. Παπαδάς


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Περί εθίμων και παραδόσεων


Γράφει ο φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μελετητής Λαογραφίας και Ιστορίας, Παναγιώτης Παπαδάς.




     Τα έθιμα και τις παραδόσεις τα έχουν βιώσει σε κάποιον βαθμό όλοι οι άνθρωποι, το ζητούμενο όμως είναι η κατανόηση τους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον δια της αναλύσεώς τους.

-Τί είναι οι παραδόσεις και τα έθιμα, και πώς ορίζονται;

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Η μετάβαση από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο




   
  Το λάθος που γίνεται από τους περισσότερους όταν πάνε να συγκρίνουν αρχαία Ελλάδα και “Βυζάντιο” είναι ότι (ασυνείδητα) πιστεύουν πως ΟΛΗ η αρχαιότητα έμοιαζε με την Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, δίχως καμιά εξέλιξη ή αλλαγή στη νοοτροπία, και αυτό ύφος συνεχίστηκε ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα, οπότε ξαφνικά επικρατεί ο Χριστιανισμός και έρχονται τα πάνω κάτω.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Εκλογή Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ: Ιστορική ημέρα για το Ελληνικό Κράτος.


Η κα Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα σε συνάντηση για την ενημέρωση περί των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Βυζάντιο και ελληνική συνείδηση


"Φοβούνται οι βάρβαροι το όνομα των Μακεδόνων, γιατί θυμούνται τον Αλέξανδρο και τους λίγους πολεμιστές του που υπέταξαν την Ασία. Δείξε τους αυτοκράτορα μου, ότι και σήμερα υπάρχουν Μακεδόνες, κι ότι εσύ μόνο στην εποχή διαφέρεις από τον Αλέξανδρο."

Δημήτριος Κυδώνης προς αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνό, 1345

Από FB:  Cognosco Team