Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

΄Έβρος: Ευρώπη, Τουρκία, συμβατικός πόλεμος και μεταναστευτικό

 


Η διαχείριση των συνόρων του Έβρου από το ελληνικό κράτος είναι σε πολύ καλό επίπεδο!

Η δράση της Τουρκίας όμως να εκμεταλλευτεί την κατάσταση των ανθρώπων αυτών και να τους εξωθήσει να εισβάλλουν σε κλειστά σύνορα παράνομα -και πλέον αυτό δεν πρέπει να μας αναγκάζει να μην μιλάμε για να μην χαρακτηριστούμε με διάφορους όρους που είναι της μόδας(ρατσιστής, φασίστας, εθνικιστής και άλλες αρλούμπες)- αποτελεί casus belli! Γιατί αποτελεί αιτία πολέμου;

Διότι τώρα μπορεί να γίνει καθαρά λόγος για παράνομη μετανάστευση, εφόσον έχουν και ΤΥΠΙΚΑ κλείσει τα σύνορα, ενώ οι κινήσεις κάποιων ατόμων από αυτά αποτελεί ξεκάθαρα υποκινημένη επιθετική δράση καθ' ημών, λόγω των δοθέντων από τους Τούρκους δακρυγόνων και άλλων όπλων που χρησιμοποιούνται, αλλά και η αξιοποίηση των ίδιων αυτών των απηλπισμένων ατόμων ως όπλων επιβολής της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας επί της Ελλάδος κυρίως, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.


Τίθεται λοιπόν ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κινδύνου της δημόσιας υγείας δεδομένης της ύπαρξης του κορωνοϊού! Οι συνθήκες εν τέλει επιβάλλουν ρεαλιστική ερμηνεία και διαχείριση των πραγμάτων, ομόνοια απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, και παρρησία!!! Ναι λοιπόν, να κλείσουν τα σύνορα, αλλιώς θα γίνουμε παίγνια στα χέρια της Τουρκίας, δεν θα μπορούμε να χειριστούμε το πρόβλημα και ίσως οδεύουμε σε αδιόρθωτες ζημιές...

Δεν είναι θέμα ρατσισμού, ο οποίος ποτέ δεν υπήρξε τουλάχιστον στην Ελλάδα, η οποία βοήθησε και πάντα θα βοηθά τους αληθώς κατατρεγμένους ανθρώπους στον βαθμό που μπορεί! Ρατσισμός υπήρξε από κάποιους άλλους στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν βοήθησαν σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και που άφησαν ανεξέλεγκτο τον Τουρκο φυρερίσκο και δικτάτορα Ερντογάν (γκουχ Γερμανία γκουχ) και δεν συνέβαλαν στην λήξη των πολέμων!

Αν και υπέρμαχος της Ευρώπης, η στάση των ευρωπαίων, μήπως θα πρέπει να κρίνει και την δική μας απέναντι τους; Ειδικά προς τους Γερμανούς! Πρέπει να είναι ενωμένη η Ε.Ε. απέναντι στον αναθεωρητισμό του δικτατορίσκου Ερντογάν και της εκμετάλλευσης ανθρωπίνων ψυχών για οικονομικούς και πολιτικούς-διπλωματικούς λογούς, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης ως οντότητα!

Είναι θέμα αυτοκυριαρχίας και ομοψυχίας! Ξέρω ότι ίσως χαρακτηριστώ, αλλά δεν βαριέσαι...

Ας ελπίσω ότι δεν θα  παρεξηγηθώ τέλος πάντων !

Από FB:  Παναγιώτης Β. Παπαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.