Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Θρηνητικός εις Μίκην Θεοδωράκην

 


                                       

                                  Από FB: Παναγιώτης Β. Παπαδάς

Χαίρε μέγιστε Μίκη!

Και λέγω χαίρε, διότι απευθύνομαι σε άνθρωπο ζωντανό! Δεν πέθανες, γιατί το έργο σου σε κατέστησε αθάνατο, διότι το πνεύμα σου, η διάνοιά σου είναι αθάνατη, όπως δι' αυτών έγινε και η ψυχή σου!

Δίδαξες, τί σημαίνει ενότητα και ότι οι πολιτικές απόψεις πρέπει να υποτάσσονται στην εθνική ομοψυχία και στο εθνικό συμφέρον! Πάλεψες για την Ρωμιοσύνη, την οποία και δόξασες, για την Δημοκρατία! Εξέφρασες τις έγνοιες, τους πόθους και τα συναισθήματα του κόσμου!

Έφερες στα χείλη του απλού λαού -στο σύνολο του οποίου και ανήκεις πάνω από ιδεολογίες και απόψεις- τα έργα των μεγάλων μας ποιητών, δημιουργώντας ύμνους και μνημεία εις τον αιώνα!

Τα λόγια μας είναι φτωχά για να αναδείξουν και δοξάσουν το μεγαλείο σου! Σήμερα είναι το τέλος μιας εποχής και είμαι πεπεισμένος, ότι άρχεται και επισήμως μια μακρά περίοδος πνευματικής, πολιτισμικής και ηθικής παρακμής!

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι, να αναδείξουμε το έργο σου και οι σημερινοί ΔΥΝΑΜΕΙ καλλιτέχνες να σε μιμηθούν!

Σύντομα θα προσπαθήσουμε, να αναδείξουμε και να αναλύσουμε κάποια αγαπημένα τραγούδια-μνημεία του ταλέντου σου, για τα οποία και δικαίως ενετάγης στους 100 σπουδαιότερους Έλληνες της Ιστορίας και τα οποία μάς έκαναν πιο πλούσιους πολιτισμικά και μας ανέδειξαν! Επειδή ο κόπος σου μάς φώτισε, οφείλουμε να σού το πούμε, σε ευχαριστούμε!

Τα έργα μιλούν για τους ανθρώπους!

Καλό Παράδεισο Μίκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.